Praktiska förberedelser inför renovering 

Att renovera kan vara stressigt, tidskrävande och rent av påfrestande. Samtidigt kan det vara grymt roligt att äntligen skapa den efterlängtade förändringen som en väl utförd renovering kan ge dig. För att säkerställa en smidig och smärtfri renoveringsprocess är förberedelserna oerhört viktiga att prioritera. Ju mer du förbereder och planerar renoveringen desto bättre förutsättningar har du för en lyckad renovering när du ska renovera stockholm! 

Låt dig inspireras 

Att renovera kostar pengar, hur liten eller stor renovering du än planerar. För att inte kasta dina pengar i sjön bör du ta god tid på dig att förstå vad du gillar och vad du är ute efter med din renovering. Sätt inte igång med något förrän du har en tydlig bild av vad du vill ha och en tydlig plan hur det ska åstadkommas. Om du kliver in i en inredningsbutik och väljer inredning på plats kommer detta nästintill garanterat leda till ett spretigt resultat med en osammanhängande helhet. Det bästa tillvägagångssättet för att hitta din stil är att leta efter inspiration från internet och göra en moodboard. Då blir det väldigt tydligt vad du är ute efter. 

Illustrera resultatet 

Många upplever att det är lite svårt att föreställa sig resultatet innan projektet är klart. Om du köper tejp, sprayfärg och måttband kan du använda detta för att experimentera med dina olika idéer. Tejpa på golvet där den nya väggen ska stå och använd sprayen för att illustrera var olika saker ska placeras. Det blir betydligt mycket enklare att fysiskt markera ut hur du planerar att utföra renoveringen än att föreställa sig allt i huvudet. 

Anlita hantverkare 

Ditt val av hantverkare för ditt renoveringsprojekt är inget beslut du bör ta lättvindigt. Vilka hantverkare du behöver anlita beror på hur omfattande renoveringen blir och vilka moment som ska utföras. Kanske vill du utföra vissa delar av renoveringen själv men behöver hjälp av elektriker och rörmokare för de mer komplicerade momenten. När du ska anlita hantverkare bör du alltid jämföra olika företag och olika prisförslag. Det finns enormt många byggfirmor i Sverige att välja mellan. Genom att jämföra företag mot varandra kan du enklare hitta ett prisvärt och kvalitativt företag. 

Se över el och avlopp 

Innan du planerar allt för mycket bör du kontrollera att din el och ditt avlopp klarar av och fungerar för dina planer. Om du behöver dra om el eller rör blir kostnaden automatiskt högre vilket kan påverka budgeten. Vid totalrenoveringar kan det därför vara bäst att ta experthjälp även i planeringsfasen. Om det handlar om en ytskiktsrenovering har du friare händer då tapetsering och målning inte påverkar andra aspekter av husets konstruktion.